Om Rejås of Sweden AB

Rejås of Sweden AB är ett litet företag som varit verksamt i över 20 år och genomgått en del förändringar under åren. Företaget består idag av Marcus Rejås och Jenny Ohlsson och deras gemensamma projekt.

Marcus Rejås är en dataingenjör med många strängar på sin lyra. Han är en väl anlitad talare och utbildare men grottar även gärna ner sig i kod och systemadministration. Bara så länge det är GNU/Linux vi pratar om. Han har över 20 års erfarenhet från storskalig drift och övervakning i storskaliga miljöer. Har jobbat inom verksamheter som till exempel Ericsson, Teracom, Svenska kraftnät, SAAB Avionics, Försvarsmakten, Amadeus och WSP men också företag som Clas Ohlson och Hermods.

Sedan är Marcus också HLR-instruktör och håller kurser i HLR och första hjälpen.

Jenny Ohlsson är en legitimerad lärare som utöver det även är certifierad HLR-instruktör för vuxna och barn. Hon är också instruktör i Första hjälpen.

2002 – 2003 Rejås Datakonsult – Hobbyprojekt

Företaget bildas som en enskild firma av Marcus Rejås. Till en början som ett hobbyprojekt vid sidan av anställning. Största anledningen var att kunna registrera se-domänen rejas.se. 2002 behövdes ett registerat företagsnamn för att kunna registrera en .se adress.

2003-2009 Rejås Datakonsult – Heltidsprojekt

Hösten 2003 hade andelen uppdrag stigit så att Marcus på heltid ägnade sig åt sitt lilla företag. Omsättningen steg och uppdragen var många och blandade. Det var utbildning, utveckling, systemövervakning och drift som var de största områden inom vilka företaget var verksamt. 2006 flyttade verksamheten till ett nytt kontor på Kaserngatan i Norrtälje där också en liten serverhall, eller snarare ett serverrum, sattes upp. Det blev dock snart alldeles för litet och ett samarbete med Serverplatsen inleddes med servrar i deras professionella serverhall.

2009-2013 Rejås Datakonsult AB

2009 hade företaget växt och det började bli krångligt att hantera det som en enskild firma. Firman ombildas till Rejås Datakonsult AB. Uppdragen blir fler och ett stort uppdrag att utveckla Hermods nya lärplattform tas hem och dominerar verksamheten under flera år. Som mest är 4 anställda på företaget och även konsulter tas in. 2009 när företaget växer blir också kontoret på Kaserngatan för litet och verksamheten flyttar till nya större lokaler på Vårgatan på andra sidan Norrtälje.

2013 Alleato köper inkråmet i Rejås Datakonsult AB

2013 säljer Marcus inkråmet i Rejås Datakonsult AB till Box Play Alleato AB. Alleato har varit en kund hos Rejås Datakonsult ända sedan starten. All personal inklusive Marcus går över till Alleato och fortsätter att jobba med ungefär samma saker som tidigare med med en avlastning på det administrativa.

Rejås Datakonsult består dock som företag men nu utan verksamhet och återgår till att vara ett hobbyprojekt för Marcus och hans familj. Företaget säljer från 2013 helt andra saker än tidigare, till exempel Crawl-kurser och diverse roliga saker. Eftersom företaget inte har några anställda och Marcus jobbar som anställd på Alleato så sjunker omsättningen, rejält.

2018 HLR Roslagen

2018 inträffar en tragisk händelse som leder Marcus och Jenny in på Hjärt- lungräddning. Vi startar då HLR Roslagen. Det är fortfarande parallellt med anställningar eftersom verksamheten i HLR inte räcker för att leva på och för att vi faktiskt gillar våra andra jobb. Men HLR är kul och inte minst viktigt. HLR Roslagen handlar i första hand om att rädda liv!

2018 och framåt

HLR Roslagen och andra små projekt rullar på. Vi startar en webbshop för att komplettera HLR-kurserna. Sommaren 2021 när Covid fått oss att inse att webutbildningar är något att satsa på så började vi ta fram utbildningar i HLR och första hjälpen som är web-baserade. Dessa planeras att slutföras sommaren 2022.

2022 lanserade vi också Xarah som vi använt internt tidigare för att hålla reda på kunders utbildningar och hjärtstartare.